Etiquetes

dimecres, 9 d’abril del 2014

Cinc cèntims


Tenebra és el títol de la primera novel·la que s'autoedita Emili Gil. Atès el recolzament que el llibre ha rebut de moltes persones, en aquest bloc s'intentarà aplegar elements diversos que envolten Tenebra, esdevenint alhora un complement gràfic de la novel·la. Moltes gràcies a tothom.




Cinc cèntims sobre
TENEBRA


Tenebra convida els lectors a realitzar un viatge introspectiu cap a la vessant més desconeguda de l’ésser humà. És a dir: les seves pròpies profunditats. A través dels viaranys de la creació artística, exposa un grapat de dubtes que condueix a la recerca d’allò desconegut, impossible, potser infinit. A la investigació, en definitiva, de “quelcom nou”, com va definir Charles Baudelaire a Les flors del mal.

Al parer de l'escriptor Jordi Canals, “Tenebra és un escrit apassionat que, a partir de fets històrics, forja aventures estranyes i fantasies macabres, bastint una novel·la plena d’interès i d’intriga que fa viure íntimament un passat on es perceben totes les sensacions dels grans interrogants de la condició humana i la fosca realitat que se’ns amaga”.

La novel·la, situada geogràficament a París, permet exposar un contrast encegador entre la ville lumière i la ville ténèbre. És un joc d’espills que evoca les diferents parts amb les quals és construïda la realitat. Els símbols, de tota mena, hi són tothora presents, i la relació que manté el protagonista amb els llocs palesen el vincle que existeix entre les persones i el planeta (topofília).
Segons la cantant Carme Girona,  Tenebra és “un viatge al Sirap que tots voldríem fer, als illots abissals de l'inconscient”.


Tenebra denuncia que durant segles i segles hem estat enganyats, a tots nivells, pels poders fàctics i oligarquies de cada època. Mostra l’absurditat del sistema social que ens tenalla, esclavitza i mortifica, la comèdia humana que escrigué Honoré de Balzac. D’altra banda, reivindica la realitat onírica i l’acceptació d’aquesta com el fet natural que és.

Joaquim Torres, escriptor i rodamón il·lustrat, diu que “amb una prosa fluida i un estil subordinat a la història, Tenebra recorre profunditats suggeridores, voluptuosament fosques, humides i fascinants, de l’altre cantó del mirall humà”.
La professora universitària i escriptora Anna Maria Villalonga sintetitza Tenebra com "la recreació fantàstica d'un univers des de les entranyes de París". 

Emili Gil, l'autor, manifesta que “aquesta és la meva novel·la sobre, diguem-ne, el París del sud. Com tots els suds, és la part més oblidada. Tanmateix, és en aquests indrets deixats de la mà de déu on hi ha el carbó que crema constantment, necessari per produir les flames que, com bé canta Feliu Ventura, serveixen per guiar el nord”.
 
Tenebra és, també, una novel·la de resistència i dissidència 
que eludeix els sistemes habituals de distribució.
  

Qui estigui interessat en adquirir  
Tenebra
ho pot fer escrivint a 
absentagil@yahoo.es

10 comentaris:

  1. Bé, estic molt intrigada, espero poder-lo llegir aviat .

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel recolzament, Vicenç i Gemma Alemany!

    ResponElimina
  3. ni que dir que estic llegint i m'agrada.... potser és el moment de deixar-nos de tant llibre mediatic i per Sant Jordi regalar llibres que son parits amb molta cura i que no serà fàcil trobar en qualsevol llibreria a primera fila. Una abraçada

    ResponElimina
  4. M'agrada el llibre i m'agrada el blog. Una gran feina ,Emili . Enhorabona !!!!!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies a tothom. Per adquirir els llibre, o llibres, la manera més pràctica és que m'escrigueu al facebook, o al correu absentagil@yahoo.es, quedem, fem la xerradeta, un cafè, i porto les Tenebres que preciseu. Potser no és políticament correcte que ho digui jo, però penso que Sant Jordi de 2014 amb una rosa ben roja i una Tenebra fan molta patxoca. :-)

    ResponElimina
  6. Emili, m agrada molt el teu estil. Aixo de portar tu mateix els llibres i promoure la tertulia del no res... qualsevol.moment es bo per aturar nos davant d un cafe per compartir taula amb els altres

    ResponElimina
    Respostes
    1. Completament d'acord amb tu, Esther. Les persones som persones i tots aprenem de tots.

      Elimina
  7. Hola Emili.

    La Sinopsis de Tenebra, aquí mateix al teu bloc ja he començat a situar-me amb la teva novel•la. Esta plena de curiositats e interessant, la veritat. Estic gaudint molt del llibre.
    Jo la recomanaria llegir a tots els meus coneguts. Familiars, veïns, amics, coneguts... et
    Aquí es on se pot arribar a tenir un gran interès per la cultura o literatura catalana. Tot es qüestió de començar.

    MOLTES FELICITATS PER LA TEVA OBRA !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules i suport, Mònica.

      Elimina