Etiquetes

dimecres, 9 d’abril del 2014

Crònica de Júlia Badal

Tenebra és el títol de la primera novel·la que s'autoedita Emili Gil. Atès el recolzament que el llibre ha rebut de moltes persones, en aquest bloc s'intentarà aplegar els diferents elements que envolten Tenebra, esdevenint alhora un complement gràfic de la novel·la. Moltes gràcies a tothom.

 

 

 

Breu crònica de la Benvinguda Oficial de TENEBRA a Barcelona,

per Júlia Badal 

 

El passat 4 d’abril es va presentar, al Casal Independentista de Sants, la novel·la Tenebra, d’ Emili Gil. Va ser un acte que no deixà indiferent al públic que hi assistí, atès les circumstàncies peculiars que l’envoltaren i que s’hi desenvoluparen.

En tenebres, és a dir: a fosques, el llibre fou lliurat pel Portador (Amador Cervera) i el Senyor Pirotècnic (Jesús Roche) al seu autor (Emili Gil), i als presentadors oficials de l’obra, Antoni Munné-Jordà i Anna Maria Villalonga.

Antoni Munné-Jordà va fer referència a l’erudició d’Emili Gil i del coneixement de la cultura francesa en general que es manifesta al llibre, des dels poetes als pintors. Parlà també de la fascinació que sent l’autor per París, però no per la ciutat de postal de la llum  sinó per la metròpoli de les catacumbes i, en definitiva, de la Tenebra. 

Anna Maria Villalonga va fer referència a l’amistat que manté amb l’escriptor  i com li va arribar l’obra a les mans, alguns anys abans que fos publicada. Es palesà el grau de complicitat entre la presentadora i l’autor amb algunes preguntes un xic compromeses.

Posteriorment, la poeta Júlia Badal va recitar el poema Terra incògnita: la mort de l’ASQTF, de Carme Girona. Un poema que, probablement, exigeixi la lectura de la novel·la per ser ben entès.

Tot seguit fou Carme Girona qui va cantar i delitar el públic amb la seva  interpretació d’Ombra negra, de Rosalía de Castro.

Fou un acte sense cotilles, tal com és Emili Gil, un escriptor de la Sénia (el Montsià).

Júlia Badal (divendres, 4 d'abril de 2014).

 

3 comentaris:

  1. Una coordinació excel•lent. Felicitats Emili i a tots els que van intervenir a la presentació de Tenebra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fou una Nit certament màgica. Els que no vàreu poder ser físicament a l'acte també hi éreu. Poca cosa més es pot dir. Una abraçada, Jordi!

      Elimina
  2. La Júlia va recitar el poema amb molt sentiment i força. Estic d'acord amb ella quan diu que s'entendrà definitivament quan hom llegeixi el llibre. Doncs amics us invito a que el llegiu, perquè a més de deixar-vos diferents, potser us passa com a mi que sovint cerco la meva ombra negra allí on sóc i on no sóc i la començo a estimar.

    ResponElimina